Gå videre til hovedindholdet

Glutenfri pizza bund version 1



Glutenfri pizzabund version 1

Opskriften er til 2 bradepander

Ingredienser

5dl lunket vand
20gr. psylliumfrø - kaldes også HUSK
25gr gær
200gr hirseflager eller majsgryn
200gr boghvedemel
200gr kartoffelmel eller majsstivelse  
2 spsk olie
2 tsk salt
2 tsk sukker

Fremgangsmåde

  1. Psylliumfrø, vand og gær røres sammen. Lad det stå i 5-10minutter indtil det er blevet geleagtigt.
  2. Tilføj de resterende ingredienser. 
  3. Rør dejen sammen med røremaskine, håndmixer eller i hånden. Dejen skal gerne røres i 10 minutter.
  4. Kom film over skålen 
  5. Stil dejen til hævning et lunt sted i min 1 time
  6. Tænd ovnen til 225 grader
  7. Tag et stykke bagepapir og mål det af, så det passer til størrelsen på din bradepande
  8. Del dejen i to
  9. Kom den ene halvdel ned på bagepapiret
  10. Tag et stykke husholdningsfilm med samme længde som det længste på din bradepande.
  11. Læg husholdningsfilmen oven på dejen på bagepapiret
  12. Rul dejen ud med filmen mellem kagerullen og dejen
  13. Kom den udrullede dej over på bagepladen ved at trække i bagepapiret, så den føres over på bagepladen
  14. Kom derefter din fyld på. Jo mindre fyld, jo mere sprød bund.
  15. Bag derefter pizzaen til bunden er gyldenbrun og sprød cirka 15-20minutter

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Glutenfri småkager med lakrids og chokolade

Glutenfri småkager med lakrids og chokolade Ingredienser 170 g økologisk smør (stuetemperatur) 1 æg 150 g rørsukker 100 g majsstivelse 150 g boghvedemel 1⁄2 tsk bagepulver 2-3 spsk lakridspulver 1 knivspids salt 100 g groft hakket mælkechokolade Fremgangsmåde Rør smør og sukker sammen.  Tilsæt æg og rør blandingen ensartet.  Tilsæt salt, lakridspulver og bagepulver, rør det glat  Tilsæt mel og chokolade Rør dejen glat igen. Den skal være klistret Tag to teskeer og sæt dejen i små klatter på bagepapir.  Tryk kagerne flade så de er 1 cm høje. De flyder lidt ud ved bagning. Bages ved 180 grader i ca. 15-20 minutter på midterste rille. De skal være gyldne i kanterne. Lad dem køle af i 5 minutter inden de flyttes på bagerist, da de er lidt porøse. Lad dem køle af, så bliver de mere hårde.

Dadel snickers

Dadel snickers Ingredienser 100gr saltede peanuts - uden spor af gluten/mælk 150gr bløde dadler - uden hvedemel i 2-3 spsk peanutbutter uden crunch - uden gluten/mælk 100 gr mørk mælke og glutenfri chokolade 1/2 spsk kokosolie (kan udelades) Fremgangsmåde Blend peanuts i en blender til de stadig har lidt struktur  Du kan også blende det  helt som mel, hvis du heller vil havde dem mere cremet Tag stenene ud af dadlerne Kom dadlerne ned i blenderen og kør blenderen til det har fået en ensartet konsistens Nogle gange skal der lidt peanutbutter i for at samle det Kom peanutbutter i og kør det igen til det har en rimelig jævn konsistens Kom det i en form ca 25x15 Stil det på køl Hak chokoladen let med en brødkniv Kom det i en skål, der kan tåle mikroovn Kom evt. kokosolien ved Kom det 1-2minutter i mikroovnen (afhænger af styrken på din ovn) Tag det ud og rør det sammen Lad det stå indtil det er helt smeltet Tag peanut/dadelblandingen ud af køleskab...

Mostis pandekager

Mostis pandekager Ingredienser til pandekagerne 50gr havregryn 1 banan lidt salt lidt vanillepulver kokosolie til stegning af pandekagerne Ingredienser til peanutbutter-kanel creme 25gr peanutbutter uden sukker lidt kanel eller kakaopulver sødemiddel, agavesirup eller rørsukker lidt vand Fremgangsmåde til pandekagerne Blend ingredienserne til pandekagerne Steges som små pandekager i lidt kokosolie Fremgangsmåde til peanutbutter-kanel creme Røres sammen med en cremet masse.