Gå videre til hovedindholdet

Kanelsnegle uden gluten

Vidunderlige kanelsnegle helt uden gluten

Ingredienser til dejen

25gr gær
300ml vand
2 spsk husk
2 spsk rørsukker eller sukrin
1 tsk kardemomme
1 tsk salt
1 medium æg
5 dl boghvede mel
1 dl maizena
75 gr flydende smør eller smeltet økologisk smør

Ingredienser til fyldet

100gr økologisk smør
2 dl brun farin, muscovado, kokossukker
1,5 spsk kanel
1 tsk vanilie pulver
1 tsk kardemomme

Fremgangsmåde

  1. Rør dejen sammen og ælt den godt. 
  2. Stil den til hævning et lunt sted i 1-2 timer
  3. Hæld dejen ud på et bord ovenpå et stykke bagepapir på størrelse med din bradepande
  4. Rul dejen ud ved at komme et stykke husholdningsfilm oven på dejen, der ligger oven på bagepapiret. Derefter kommer du kagerullen ovenpå husholdningsfilmen og ruller dejen ud til en firkant.
  5. Smør derefter fyldet ud ovenpå dejen
  6. Rul dejen sammen med fyldet i
  7. Skær den ud i 12 stykker
  8. Sæt stykkerne på bagepapiret, som du har arbejdet på
  9. Lad dem hæve under et klæde i 30 min
  10. Sæt dem ind i en kold ovn
  11. Tænd ovnen på 200grader
  12. Bages i cirka 35minutter afhængig af hvor hurtigt din ovn er til at komme op i varme


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Glutenfri småkager med lakrids og chokolade

Glutenfri småkager med lakrids og chokolade Ingredienser 170 g økologisk smør (stuetemperatur) 1 æg 150 g rørsukker 100 g majsstivelse 150 g boghvedemel 1⁄2 tsk bagepulver 2-3 spsk lakridspulver 1 knivspids salt 100 g groft hakket mælkechokolade Fremgangsmåde Rør smør og sukker sammen.  Tilsæt æg og rør blandingen ensartet.  Tilsæt salt, lakridspulver og bagepulver, rør det glat  Tilsæt mel og chokolade Rør dejen glat igen. Den skal være klistret Tag to teskeer og sæt dejen i små klatter på bagepapir.  Tryk kagerne flade så de er 1 cm høje. De flyder lidt ud ved bagning. Bages ved 180 grader i ca. 15-20 minutter på midterste rille. De skal være gyldne i kanterne. Lad dem køle af i 5 minutter inden de flyttes på bagerist, da de er lidt porøse. Lad dem køle af, så bliver de mere hårde.

Dadel snickers

Dadel snickers Ingredienser 100gr saltede peanuts - uden spor af gluten/mælk 150gr bløde dadler - uden hvedemel i 2-3 spsk peanutbutter uden crunch - uden gluten/mælk 100 gr mørk mælke og glutenfri chokolade 1/2 spsk kokosolie (kan udelades) Fremgangsmåde Blend peanuts i en blender til de stadig har lidt struktur  Du kan også blende det  helt som mel, hvis du heller vil havde dem mere cremet Tag stenene ud af dadlerne Kom dadlerne ned i blenderen og kør blenderen til det har fået en ensartet konsistens Nogle gange skal der lidt peanutbutter i for at samle det Kom peanutbutter i og kør det igen til det har en rimelig jævn konsistens Kom det i en form ca 25x15 Stil det på køl Hak chokoladen let med en brødkniv Kom det i en skål, der kan tåle mikroovn Kom evt. kokosolien ved Kom det 1-2minutter i mikroovnen (afhænger af styrken på din ovn) Tag det ud og rør det sammen Lad det stå indtil det er helt smeltet Tag peanut/dadelblandingen ud af køleskab...

Mostis pandekager

Mostis pandekager Ingredienser til pandekagerne 50gr havregryn 1 banan lidt salt lidt vanillepulver kokosolie til stegning af pandekagerne Ingredienser til peanutbutter-kanel creme 25gr peanutbutter uden sukker lidt kanel eller kakaopulver sødemiddel, agavesirup eller rørsukker lidt vand Fremgangsmåde til pandekagerne Blend ingredienserne til pandekagerne Steges som små pandekager i lidt kokosolie Fremgangsmåde til peanutbutter-kanel creme Røres sammen med en cremet masse.