Gå videre til hovedindholdet

Ynglings veganer og glutenfri lasagne

Ynglings veganer og glutenfri lasagne

Der er ofte nok til 4 sultne mennesker

Ingredienser

1 spsk olie
1 løg i fine tern
1 gulerod i fine tern
1 pastinak i fine tern
1 tsk tørret rosmarin eller finthakket blade af én kvist frisk
250gr røde linser
1 grønsagsboullion
salt og peber
200gr spinat
1 spsk olie
cirka 10 glutenfri forkogte lasagneplader
1 spsk friskrevet muskatnød

Ingredienser til mælkefri bechamelsauce

  • 30gr veganer smør
  • 4 spsk glutenfri mel evt. maizena
  • 3dl soyamælk eller rismælk
  • 1 spsk friskrevet muskatnød
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk eddike
  • Salt og peber

Fremgangsmåde til linseblandingen

  • Varm olien op
  • Kom de fint hakkede grøntsager i gryden (gulerod, løg og pastinak)
  • Krydre med salt og pebre
  • Lad det stege i nogle minutter til de er møre
  • Tilsæt rosmarin
  • Kom linserne i kasserollen
  • Hæld koldt vand over så det dækker sammen med en grøntsagsboullion.
  • Rør godt rundt
  • Lad det små simre indtil væsken er suget op. Husk at rører i det regelmæssigt, så det ikke brænder på. Det er færdigt, når linserne er møre. Hvis de har suget al væsken og de ikke er møre tilføj lidt mere væske. Lad de simre lidt mere og tjek om de er møre. Bliv ved indtil de er møre og har suget væsken op. De skal være blød, men ikke helt kogt ud. Tager cirka 15 minutter.

Fremgangsmåde til spinaten

  • Blancher spinaten indtil det falder sammen
  • Tag spinaten op med en hulske
  • Pres det overskydende vand fra spinaten

Fremgangsmåde til bechamelsauce 

  • Smelt smør
  • Kom melet i 
  • Rør til det bliver tykt
  • Tilsæt halvdelen af mælken
  • Rør konstant indtil det bliver glat
  • Krydre med salt og peber
  • Tilsæt muskatnød, sennep, eddike og resten af mælken
  • Kog saucen indtil, den er glat og blank, mens du rør i den. Tilsæt evt. mere mælk eller vand, hvis den bliver for tyk
  • Smag til med salt, peber og muskatnød

Fremgangsmåde til at samle lasagnen

  • Vælg et ildfastefad på ca 20x30 cm
  • Smør det ildfastefad med vegansk smør eller kom bagepapir i. 
  • Læg spinaten i bunden
  • Kom 1/3 del af bechamelsaucen over
  • Læg 3-4 lasagneplader ovenpå
  • Læg halvdelen af linserblandingen i
  • Læg 3-4 lasagneplader ovenpå
  • Kom resten af linseblandingen på 
  • Kom de sidste lasagneplader på
  • Hæld resten af bechamelsaucen på 
  • Riv mere muskatnød over
  • Bages i ovnen i 20-25 minutter ved 180grader





    Kommentarer

    Populære opslag fra denne blog

    Glutenfri småkager med lakrids og chokolade

    Glutenfri småkager med lakrids og chokolade Ingredienser 170 g økologisk smør (stuetemperatur) 1 æg 150 g rørsukker 100 g majsstivelse 150 g boghvedemel 1⁄2 tsk bagepulver 2-3 spsk lakridspulver 1 knivspids salt 100 g groft hakket mælkechokolade Fremgangsmåde Rør smør og sukker sammen.  Tilsæt æg og rør blandingen ensartet.  Tilsæt salt, lakridspulver og bagepulver, rør det glat  Tilsæt mel og chokolade Rør dejen glat igen. Den skal være klistret Tag to teskeer og sæt dejen i små klatter på bagepapir.  Tryk kagerne flade så de er 1 cm høje. De flyder lidt ud ved bagning. Bages ved 180 grader i ca. 15-20 minutter på midterste rille. De skal være gyldne i kanterne. Lad dem køle af i 5 minutter inden de flyttes på bagerist, da de er lidt porøse. Lad dem køle af, så bliver de mere hårde.

    Dadel snickers

    Dadel snickers Ingredienser 100gr saltede peanuts - uden spor af gluten/mælk 150gr bløde dadler - uden hvedemel i 2-3 spsk peanutbutter uden crunch - uden gluten/mælk 100 gr mørk mælke og glutenfri chokolade 1/2 spsk kokosolie (kan udelades) Fremgangsmåde Blend peanuts i en blender til de stadig har lidt struktur  Du kan også blende det  helt som mel, hvis du heller vil havde dem mere cremet Tag stenene ud af dadlerne Kom dadlerne ned i blenderen og kør blenderen til det har fået en ensartet konsistens Nogle gange skal der lidt peanutbutter i for at samle det Kom peanutbutter i og kør det igen til det har en rimelig jævn konsistens Kom det i en form ca 25x15 Stil det på køl Hak chokoladen let med en brødkniv Kom det i en skål, der kan tåle mikroovn Kom evt. kokosolien ved Kom det 1-2minutter i mikroovnen (afhænger af styrken på din ovn) Tag det ud og rør det sammen Lad det stå indtil det er helt smeltet Tag peanut/dadelblandingen ud af køleskab...

    Mostis pandekager

    Mostis pandekager Ingredienser til pandekagerne 50gr havregryn 1 banan lidt salt lidt vanillepulver kokosolie til stegning af pandekagerne Ingredienser til peanutbutter-kanel creme 25gr peanutbutter uden sukker lidt kanel eller kakaopulver sødemiddel, agavesirup eller rørsukker lidt vand Fremgangsmåde til pandekagerne Blend ingredienserne til pandekagerne Steges som små pandekager i lidt kokosolie Fremgangsmåde til peanutbutter-kanel creme Røres sammen med en cremet masse.