Gå videre til hovedindholdet

Dadel snickers

Dadel snickers

Ingredienser

100gr saltede peanuts - uden spor af gluten/mælk
150gr bløde dadler - uden hvedemel i
2-3 spsk peanutbutter uden crunch - uden gluten/mælk
100 gr mørk mælke og glutenfri chokolade
1/2 spsk kokosolie (kan udelades)

Fremgangsmåde


  • Blend peanuts i en blender til de stadig har lidt struktur 
    • Du kan også blende det  helt som mel, hvis du heller vil havde dem mere cremet
  • Tag stenene ud af dadlerne
  • Kom dadlerne ned i blenderen og kør blenderen til det har fået en ensartet konsistens
    • Nogle gange skal der lidt peanutbutter i for at samle det
  • Kom peanutbutter i og kør det igen til det har en rimelig jævn konsistens
  • Kom det i en form ca 25x15
  • Stil det på køl
  • Hak chokoladen let med en brødkniv
  • Kom det i en skål, der kan tåle mikroovn
  • Kom evt. kokosolien ved
  • Kom det 1-2minutter i mikroovnen (afhænger af styrken på din ovn)
  • Tag det ud og rør det sammen
  • Lad det stå indtil det er helt smeltet
  • Tag peanut/dadelblandingen ud af køleskabet
  • Hæld den flydende chokolade over
  • Lad det stå i køleskabet i 3 timer eller mere for at få det sat. 
    • Det er klar, når chokoladen er størknet
  • Det skæres derefter i mundrette stykker.

Velbekommen

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Glutenfri småkager med lakrids og chokolade

Glutenfri småkager med lakrids og chokolade Ingredienser 170 g økologisk smør (stuetemperatur) 1 æg 150 g rørsukker 100 g majsstivelse 150 g boghvedemel 1⁄2 tsk bagepulver 2-3 spsk lakridspulver 1 knivspids salt 100 g groft hakket mælkechokolade Fremgangsmåde Rør smør og sukker sammen.  Tilsæt æg og rør blandingen ensartet.  Tilsæt salt, lakridspulver og bagepulver, rør det glat  Tilsæt mel og chokolade Rør dejen glat igen. Den skal være klistret Tag to teskeer og sæt dejen i små klatter på bagepapir.  Tryk kagerne flade så de er 1 cm høje. De flyder lidt ud ved bagning. Bages ved 180 grader i ca. 15-20 minutter på midterste rille. De skal være gyldne i kanterne. Lad dem køle af i 5 minutter inden de flyttes på bagerist, da de er lidt porøse. Lad dem køle af, så bliver de mere hårde.

Glutenfri pizza bund version 2

Glutenfri pizzabund version 2 Til 4-5 personer Ingredienser 5 dl temperet vand 15gr gær 2 spsk psylliumfrø/loppefrøskaller/HUSK 2 tsk salt uden jod 300gr boghvede mel 100gr majsstivelse (Maizena) 1/2 dl ekstra jomfru olivenolie Fremgangsmåde Psylliumfrø, vand og gær røres sammen. Lad det stå i 5-10minutter indtil det er blevet geleagtigt. Tilføj de resterende ingredienser.  Rør dejen sammen med røremaskine, håndmixer eller i hånden. Dejen skal gerne røres i 10 minutter. Kom film over skålen  Stil dejen til hævning et lunt sted i min 1 time Tænd ovnen til 225 grader Tag et stykke bagepapir og mål det af, så det passer til størrelsen på din bradepande Del dejen i to Kom den ene halvdel ned på bagepapiret Tag et stykke husholdningsfilm med samme længde som det længste på din bradepande. Læg husholdningsfilmen oven på dejen på bagepapiret Rul dejen ud med filmen mellem kagerullen og dejen Kom den udrullede dej over på bagepladen ved at trække i bagepa...

Pizzabund på sødekartofler

Pizzabund på sødekartofler Ingredienser 500gr sødekartofler - kogt møre 3 æg 1 1/2 dl glutenfri havregryn - fin blendet lidt Salt og peber Fremgangsmøde Blend de sødekartofler med æggene Bland resten af ingredienserne sammen Smøres på en bageplade med bagepapir på Bages i ovnen på 220grader til den er gylden Vend den om og bag den nogle minutter på den anden side Kom ønsket fyld på  Bag den yderligere 5 minutter eller til osten er smeltet.