Ynglings veganer og glutenfri lasagne
Der er ofte nok til 4 sultne menneskerIngredienser
1 spsk olie1 løg i fine tern
1 gulerod i fine tern
1 pastinak i fine tern
1 tsk tørret rosmarin eller finthakket blade af én kvist frisk
250gr røde linser
1 grønsagsboullion
salt og peber
200gr spinat
1 spsk olie
cirka 10 glutenfri forkogte lasagneplader
1 spsk friskrevet muskatnød
Ingredienser til mælkefri bechamelsauce
- 30gr veganer smør
- 4 spsk glutenfri mel evt. maizena
- 3dl soyamælk eller rismælk
- 1 spsk friskrevet muskatnød
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk eddike
- Salt og peber
Fremgangsmåde til linseblandingen
- Varm olien op
- Kom de fint hakkede grøntsager i gryden (gulerod, løg og pastinak)
- Krydre med salt og pebre
- Lad det stege i nogle minutter til de er møre
- Tilsæt rosmarin
- Kom linserne i kasserollen
- Hæld koldt vand over så det dækker sammen med en grøntsagsboullion.
- Rør godt rundt
- Lad det små simre indtil væsken er suget op. Husk at rører i det regelmæssigt, så det ikke brænder på. Det er færdigt, når linserne er møre. Hvis de har suget al væsken og de ikke er møre tilføj lidt mere væske. Lad de simre lidt mere og tjek om de er møre. Bliv ved indtil de er møre og har suget væsken op. De skal være blød, men ikke helt kogt ud. Tager cirka 15 minutter.
Fremgangsmåde til spinaten
- Blancher spinaten indtil det falder sammen
- Tag spinaten op med en hulske
- Pres det overskydende vand fra spinaten
Fremgangsmåde til bechamelsauce
- Smelt smør
- Kom melet i
- Rør til det bliver tykt
- Tilsæt halvdelen af mælken
- Rør konstant indtil det bliver glat
- Krydre med salt og peber
- Tilsæt muskatnød, sennep, eddike og resten af mælken
- Kog saucen indtil, den er glat og blank, mens du rør i den. Tilsæt evt. mere mælk eller vand, hvis den bliver for tyk
- Smag til med salt, peber og muskatnød
Fremgangsmåde til at samle lasagnen
- Vælg et ildfastefad på ca 20x30 cm
- Smør det ildfastefad med vegansk smør eller kom bagepapir i.
- Læg spinaten i bunden
- Kom 1/3 del af bechamelsaucen over
- Læg 3-4 lasagneplader ovenpå
- Læg halvdelen af linserblandingen i
- Læg 3-4 lasagneplader ovenpå
- Kom resten af linseblandingen på
- Kom de sidste lasagneplader på
- Hæld resten af bechamelsaucen på
- Riv mere muskatnød over
- Bages i ovnen i 20-25 minutter ved 180grader
Kommentarer
Send en kommentar