Gå videre til hovedindholdet

Ynglings veganer og glutenfri lasagne

Ynglings veganer og glutenfri lasagne

Der er ofte nok til 4 sultne mennesker

Ingredienser

1 spsk olie
1 løg i fine tern
1 gulerod i fine tern
1 pastinak i fine tern
1 tsk tørret rosmarin eller finthakket blade af én kvist frisk
250gr røde linser
1 grønsagsboullion
salt og peber
200gr spinat
1 spsk olie
cirka 10 glutenfri forkogte lasagneplader
1 spsk friskrevet muskatnød

Ingredienser til mælkefri bechamelsauce

  • 30gr veganer smør
  • 4 spsk glutenfri mel evt. maizena
  • 3dl soyamælk eller rismælk
  • 1 spsk friskrevet muskatnød
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk eddike
  • Salt og peber

Fremgangsmåde til linseblandingen

  • Varm olien op
  • Kom de fint hakkede grøntsager i gryden (gulerod, løg og pastinak)
  • Krydre med salt og pebre
  • Lad det stege i nogle minutter til de er møre
  • Tilsæt rosmarin
  • Kom linserne i kasserollen
  • Hæld koldt vand over så det dækker sammen med en grøntsagsboullion.
  • Rør godt rundt
  • Lad det små simre indtil væsken er suget op. Husk at rører i det regelmæssigt, så det ikke brænder på. Det er færdigt, når linserne er møre. Hvis de har suget al væsken og de ikke er møre tilføj lidt mere væske. Lad de simre lidt mere og tjek om de er møre. Bliv ved indtil de er møre og har suget væsken op. De skal være blød, men ikke helt kogt ud. Tager cirka 15 minutter.

Fremgangsmåde til spinaten

  • Blancher spinaten indtil det falder sammen
  • Tag spinaten op med en hulske
  • Pres det overskydende vand fra spinaten

Fremgangsmåde til bechamelsauce 

  • Smelt smør
  • Kom melet i 
  • Rør til det bliver tykt
  • Tilsæt halvdelen af mælken
  • Rør konstant indtil det bliver glat
  • Krydre med salt og peber
  • Tilsæt muskatnød, sennep, eddike og resten af mælken
  • Kog saucen indtil, den er glat og blank, mens du rør i den. Tilsæt evt. mere mælk eller vand, hvis den bliver for tyk
  • Smag til med salt, peber og muskatnød

Fremgangsmåde til at samle lasagnen

  • Vælg et ildfastefad på ca 20x30 cm
  • Smør det ildfastefad med vegansk smør eller kom bagepapir i. 
  • Læg spinaten i bunden
  • Kom 1/3 del af bechamelsaucen over
  • Læg 3-4 lasagneplader ovenpå
  • Læg halvdelen af linserblandingen i
  • Læg 3-4 lasagneplader ovenpå
  • Kom resten af linseblandingen på 
  • Kom de sidste lasagneplader på
  • Hæld resten af bechamelsaucen på 
  • Riv mere muskatnød over
  • Bages i ovnen i 20-25 minutter ved 180grader





    Kommentarer

    Populære opslag fra denne blog

    Glutenfri småkager med lakrids og chokolade

    Glutenfri småkager med lakrids og chokolade Ingredienser 170 g økologisk smør (stuetemperatur) 1 æg 150 g rørsukker 100 g majsstivelse 150 g boghvedemel 1⁄2 tsk bagepulver 2-3 spsk lakridspulver 1 knivspids salt 100 g groft hakket mælkechokolade Fremgangsmåde Rør smør og sukker sammen.  Tilsæt æg og rør blandingen ensartet.  Tilsæt salt, lakridspulver og bagepulver, rør det glat  Tilsæt mel og chokolade Rør dejen glat igen. Den skal være klistret Tag to teskeer og sæt dejen i små klatter på bagepapir.  Tryk kagerne flade så de er 1 cm høje. De flyder lidt ud ved bagning. Bages ved 180 grader i ca. 15-20 minutter på midterste rille. De skal være gyldne i kanterne. Lad dem køle af i 5 minutter inden de flyttes på bagerist, da de er lidt porøse. Lad dem køle af, så bliver de mere hårde.

    Glutenfri pizza bund version 2

    Glutenfri pizzabund version 2 Til 4-5 personer Ingredienser 5 dl temperet vand 15gr gær 2 spsk psylliumfrø/loppefrøskaller/HUSK 2 tsk salt uden jod 300gr boghvede mel 100gr majsstivelse (Maizena) 1/2 dl ekstra jomfru olivenolie Fremgangsmåde Psylliumfrø, vand og gær røres sammen. Lad det stå i 5-10minutter indtil det er blevet geleagtigt. Tilføj de resterende ingredienser.  Rør dejen sammen med røremaskine, håndmixer eller i hånden. Dejen skal gerne røres i 10 minutter. Kom film over skålen  Stil dejen til hævning et lunt sted i min 1 time Tænd ovnen til 225 grader Tag et stykke bagepapir og mål det af, så det passer til størrelsen på din bradepande Del dejen i to Kom den ene halvdel ned på bagepapiret Tag et stykke husholdningsfilm med samme længde som det længste på din bradepande. Læg husholdningsfilmen oven på dejen på bagepapiret Rul dejen ud med filmen mellem kagerullen og dejen Kom den udrullede dej over på bagepladen ved at trække i bagepa...

    Pizzabund på sødekartofler

    Pizzabund på sødekartofler Ingredienser 500gr sødekartofler - kogt møre 3 æg 1 1/2 dl glutenfri havregryn - fin blendet lidt Salt og peber Fremgangsmøde Blend de sødekartofler med æggene Bland resten af ingredienserne sammen Smøres på en bageplade med bagepapir på Bages i ovnen på 220grader til den er gylden Vend den om og bag den nogle minutter på den anden side Kom ønsket fyld på  Bag den yderligere 5 minutter eller til osten er smeltet.